Publicerad: den 20 juni 2018 21:01:00
En av kockarna på vår restaurang i Örebro har tagit sig ända till finalen i Årets kock 2018.
Anders Johnson, från Lindesberg och som tidigare jobbat på bland annat Katrinelunds gästgiveri och sjökrog, är en av åtta som kan ta hem den prestigefyllda tävlingen.
När kvalet genomfördes lyckades han imponera så juryn så pass att han, av från början 32 kvaldeltagare, lyckades ta sig vidare till finalen i Stockholm 28-29 september.
Under kvalets andra dag fick de tävlande genomföra ett handlagsprov med örret (en fisk) som råvara, men även laga en huvudrätt på en hemlig råvarukorg.
Alla finalister:
Du är välkommen att äta lunch på restaurangen som du hittar i bilhallen på Bettorpsgatan, Örebro.
Här hittar du veckans lunchmeny.
”Tävlingen Årets Kock startades 1983 av mejeriföretagens branschorganisation Svensk Mjölk tillsammans med Gastronomiska Akademien och Tore Wretman. Målet var att öka intresset för gastronomi, lyfta kockyrkets status och även det skandinaviska kökets renommé. Tack vare tävlingen har debatten kring mat lyfts till rampljuset och skapat en mötesplats för branschen och matintresserad allmänhet. På finalen är alla i branschen välkomna, kockar, elever, lärare från restaurangskolor liksom politiker och representanter från olika organisationer och självklart allmänheten. I tävlingens hedersjury sitter H.K.H. Prins Carl Philip som även är beskyddare av Årets Kock”.