Bilvård som väcker nybilskänslan

2024-04-18

Bilinformation

Bilvård

Rejmes

Rekond

Med handen på hjärtat, hur ofta är det egentligen värt att tvätta bilen under vinterhalvåret? Det är motigt att ta itu med den oändliga uppgiften att få bilen ren, bara för att se den smutsas ner igen så snart den rullar ut på vägarna. Det innebär tyvärr att bilen hinner samla på sig en hel del smuts under vintern, och att den biter sig fast i lacken på ett sätt som gör den svår att ta bort.

Rekonditionering, eller rekond som det oftast kallas, innebär en djupgående rengöring och behandling av ditt fordon. Smuts, fläckar, repor och andra defekter försvinner eller minskar i synlighet. Vi tar hand om både utsidan och insidan av bilen. Det är som att ge din bil en lyxig spa-behandling för att återställa dess forna glans.

Förutom det estetiska värdet hjälper en rekond även till att förlänga bilens livslängd och minskar risken för korrosion och slitage. En regelbunden rekond kan också ta bort dålig och förbättra luftkvaliteten i bilen. Planerar du att sälja bilen är det alltid fördelaktigt att visa upp en välvårdad och fräsch bil som ofta ökar värdet vid försäljning.

Helrekond

En helrekond inkluderar både utvändig och invändig rengöring av din bil. Den omfattar en grundlig tvätt, polering, vaxning, rengöring av interiören, inklusive dammsugning, rengöring av instrumentpanelen, säten, mattor och glasrutor.

Lackskydd

Lackskyddet bromsar bilens åldrande och skyddar lacken från oxidering och färgförändringar som kan orsakas av solens UV-strålning, surt regn, smuts, salt, och andra föroreningar.

Slitaget på lacken minskar och gör bilen lättare att hålla ren, eftersom smuts och skräp inte fäster lika lätt på den behandlade ytan. Att lägga ett lackskydd är inte bara en investering för idag utan också för framtiden, då det kan öka värdet på din bil vid en eventuell försäljning.

Glasbehandling

Att skydda vindrutan med en glasbehandling är också en klok åtgärd. En vindruta som är glasbehandlad blir vatten- och smutsavvisande. Regnvatten pärlas och blåser bort, och ger bättre sikt vid körning i regn och mörker. Glasbehandlingen minskar också reflexerna vid mörkerkörning, vilket förkortar reaktionstiden vid fara. Du använder även mindre spolarvätska och sparar på torkarbladen – bra va?

En skinande ren bil är bara en bokning bort!