Tekniker skruvar ur bultar för att byta däck på en bil.

Däckbyte

Framåt hösten och på vårkanten är det dags att byta däck på bilen. Det kan kännas lite stressigt, kanske har du inte möjlighet att byta däck själv utan behöver hjälp med däckbytet.

Så här går däckbytet till hos oss
Lämna bilnyckeln Ta en kopp kaffe 30 minuter senare sitter vinterdäcken på bilen och sommardäcken är incheckade på vårt däckhotell Välkommen in till våra anläggningar för ett smidigt däckbyte!

Däckbyte 495 kr*
Däckhotell inkl. byte 1 155 kr/säsong*
Däckhotell inkl. byte 149 kr/mån.**

Loading wheel change...
*Du får 5 % rabatt när du betalar med Rejmes Förmånskort / CarPay.
**Gäller när du köper ett abonnemang på 12, 24, 36 eller 48 månader. Chatta med kundservice för att köpa.

Regler och datum däckbyte

Det är flera olika datum och regler kring däckbyte att hålla koll på. Enkelt förklarat så är det alltid väglaget som styr vilka däck du ska ha på bilen. Men det finns ett par datum som är viktiga att komma ihåg. Om du bryter mot reglerna riskerar du böter.

Vinterdäck används 1 dec – 31 mars
Dubbdäck tillåtet 1 okt – 15 april

En bil, Volvo C40 backar ut ur ett garage. Solen skiner.
Bil som kör på vinterväg med dubbade däck.

Byta till vinterdäck

Senast i slutet av november 2023 ska du byta till vinterdäck. Mellan den 1 december och 31 mars är det krav på att ha vinterdäck på bilen. Vinterdäck är nödvändigt för att upprätthålla säkerheten i trafiken, annars ökar risken för olyckor men även böter från polisen.

En bil åker längs en slingrig landsväg. Det är sommar.

Byta till sommardäck

Senast den 15 april ska du byta till sommardäck. Det är inte tillåtet att köra med dubbdäck mellan den 16 april och 30 september. Undantag råder om det är vinterväglag, vilket det sällan är under denna tidsperiod. Med vinterväglag menas att det är snö och is på vägen och den bedömningen görs av polisen.