Tekniker skruvar ur bultar för att byta däck på en bil

Dags att byta däck?

Framåt vårkanten och på hösten är det dags att byta däck på bilen. Det kan kännas lite stressigt, kanske har du inte möjlighet att byta däck själv utan behöver hjälp med däckbytet. Rejmes kan hjälpa dig och fixar däckbytet med allt vad det innebär, då behöver däckbytet bara ta några minuter. Välkommen in till någon av våra anläggningar i Linköping, Norrköping eller Örebro!

Regler och datum däckbyte 2023

Det är flera olika datum och regler kring däckbyte att hålla koll på. Enkelt förklarat så är det alltid väglaget som styr vilka däck du ska ha på bilen. Men det finns ett par datum som är viktiga att komma ihåg. Om du bryter mot reglerna riskerar du böter.

En bil, Volvo C40 backar ut ur ett garage. Solen skiner.
En bil åker längs en slingrig landsväg. Det är sommar.

Byte till sommardäck

Senast den 15 april 2023 ska du byta till sommardäck. Det är inte tillåtet att köra med dubbdäck mellan den 16 april och 30 september. Undantag råder om det är vinterväglag, vilket det sällan är under denna tidsperiod. Med vinterväglag menas att det är snö och is på vägen och den bedömningen görs av polisen.

Byte till vinterdäck

Senast i slutet av november 2023 ska du byta till vinterdäck. Mellan den 1 december och 31 mars är det krav på att ha vinterdäck på bilen. Utan vinterdäck är det svårt att upprätthålla säkerheten i trafiken.

Bil som kör på vinterväg med dubbade däck.