Köp däck hos oss

Du känner säkert igen utmaningarna med vägarna under olika förhållanden – oavsett om det är regn, halka eller torrt väglag. Men oroa dig inte, högkvalitativa däck ger dig fantastiskt grepp, oavsett väglag.

Vi har massor av toppenbra däck från de bästa tillverkarna. Dessutom får du grym service när du ska köpa eller byta däck.

Närbild på däck som sitter monterat på en grå bil.

Hur väljer jag rätt däck?

Att välja rätt däck kan kännas som en utmanande uppgift, men oroa dig inte – vi finns för att hjälpa dig att hitta rätt. Det finns däck i olika prisklasser och kvalitet till alla bilmärken. Kom ihåg att bra däck är en investering för din säkerhet och bilens prestanda. Däck från välkända varumärken är oftast ett tryggt köp.

När du valt däckmodell monterar vi dem på fälgarna och byter däck på bilen. Självklart kan du förvara däcken efter säsongen på vårt däckhotell.

Mönsterdjup på däck

Nya sommardäck har ett mönsterdjup på 7–8 mm och lagen kräver minst 1,6 mm. Men redan när mönstret på däcken kommer ner till 3 mm ökar risken för vattenplaning dramatiskt. Därför rekommenderar vi att du byter dina däck innan de blir för slitna.

Nya vinterdäck har ett mönsterdjup på 9–10 mm, och lagen säger att det måste vara minst 3 mm. Notera att redan vid 5 mm kan du märka sämre köregenskaper och mindre grepp på vägen.

En tekniker byter däck på en bil i en verkstad.

Vilket däck är bäst?

När det gäller däck är det inte alltid lätt att se om de är bra eller dåliga bara genom att titta på dem. Det beror på vilken bil de sitter på och hur du använder dem. För att hitta de bästa däcken för din bil görs noggranna tester av biltillverkarna. Dessa tester hjälper oss att ge dig de bästa rekommendationerna för vilka däck som passar bäst.

Vad händer med mina gamla däck?

Varje år tillverkas det tre miljarder däck runt om i världen. När däcken är utslitna hanteras de olika i olika länder. Men i Sverige återvinns över 90 procent av alla däck. När du köper nya däck ingår en avgift för återvinning i priset. Vi tar hand om dina gamla däck och ser till att de återvinns på rätt sätt.

EU-däckmärkning

Från och med 1 maj 2021 gäller ett nytt system för att märka däck inom EU. Det liknar märkningen för vitvaror och betygsätter däcken baserat på tre egenskaper: rullmotstånd, våtgrepp och ljudnivå. Tillsammans ger dessa betyg en uppfattning om däckets kvalitet.

Det finns även två extra märkningar för godkända vinterdäck och vinterdäck med exceptionell prestanda på isiga ytor. Just nu är dubbdäck inte inkluderade i detta system. Om du har frågor eller känner dig osäker kan du alltid rådfråga våra däckexperter.

Däckverkstad nära dig

Att besöka Rejmes däckverkstäder har flera fördelar. Du säkerställer att du får däck som är anpassade för din bil, specialutbildad personal och tillgång till 13 verkstäder runt om i Östergötland och Örebro län.