Familj står vid sin bil. En cykel på taket och solen skiner.

Bilvärdering

Vill du veta vad din bil är värd? En bilvärdering kan ge dig en uppskattning av värdet och hjälpa dig att fatta rätt beslut när det gäller att sälja eller byta in din bil. Läs vidare för att lära dig mer om hur du kan värdera din bil och få en bättre förståelse för vilka faktorer som påverkar priset.

Vad är min bil värd?

När det kommer till att värdera en bil tar vi hänsyn till flera faktorer. Här är några av de viktigaste aspekterna som påverkar värdet på din bil:

  • Ålder och körsträcka: En äldre bil med hög körsträcka tenderar att ha ett lägre värde än en nyare bil med färre mil på mätaren.
  • Skick och skador: Både in- och utvändigt skick spelar roll. Eventuella skador eller fel på karossen, lacken eller interiören kan minska värdet.
  • Servicehistorik: En komplett och välskött servicehistorik kan höja värdet på din bil. Det visar att du har tagit hand om bilen och att den har fått regelbunden service.
  • Märke och modell: Vissa märken och modeller har högre efterfrågan och kan därmed ha ett högre värde än andra.
  • Utrustning och tillval: Extrautrustning och tillval, som till exempel navigeringssystem, ljudsystem, fälgar eller säkerhetsfunktioner, kan öka värdet på din bil.

Hur får jag ett så bra pris som möjligt?

För att maximera värdet på din bil inför försäljningen finns det flera saker du kan göra.

Se till att bilen är i bästa möjliga skick genom att utföra regelbunden service och eventuella nödvändiga reparationer. Ge din bil en ordentlig rengöring både invändigt och utvändigt. En fräsch och skinande bil ger ett positivt intryck. Samla även ihop all relevant dokumentation, inklusive serviceböcker, kvitton för reparationer och underhåll samt eventuella garantibevis. Och till sist, en bild säger mer än tusen ord. Ta bra och tydliga bilder som framhäver bilens bästa egenskaper.

Ljusblå Volvo XC40 Recharge i urban miljö. En kille står vid bilen och en tjej står med sin cykel - de pratar med varandra.

Skicka in dina uppgifter

Snabb värdering för en första uppskattning av vad din bil är värd. Vi är intresserade av alla bilmärken.

*” anger obligatoriska fält

Bilens skick*