”Jag lär mig nya saker hela tiden”

2021-04-04

Rejmes

Det har gått åtta år sedan Reza Khezrollah tog studenten och blev en del av teamet på Rejmes i Örebro. Han gillar sitt jobb som tekniker och vill tvätta bort bilden av hur allmänheten ser på miljön i en verkstad.
– Det är inte ett skitigt och tungt arbete längre. Vår verkstad är supermodern, säger han.

Reza Khezrollah, servicetekniker på Rejmes Örebro.

Rejmes i Örebro tillhör en koncern som grundades redan 1958. Idag är de ett av Sveriges största familjeägda bilhandelsföretag. De är även auktoriserad återförsäljare för Volvo, Renault och Dacia personbilar, lätta transportbilar samt Volvo lastbilar och bussar.

– Vår verkstadslokal i Örebro är som en operationssal, den är clean, ljus och fräsch. Vi har satsat på bland annat klinkers, släta väggar och bänkar som är lätta att torka av.

Alla tekniker har speciella vagnar med en unik plats för varje verktyg. De ligger i exakt position för att hålla ordning, säger Gustav Alm, servicemarknadschef.

Han berättar att de även har investerat i dagsljusbelysning för att alla medarbetare ska må bra. De har också köpt in moderna maskiner för att ta bort alla tunga lyft.
– Dagsljusbelysningen gör att jag känner mig mycket piggare. Det är behagligt att arbeta i verkstaden. Vi ser även skadorna på bilarna på ett helt annat sätt, säger Reza Khezrollah.

Reza vill tvätta bort stämpeln att jobbet som tekniker är smutsigt och fyllt av tunga lyft.

Reza Khezrollah kom till bilföretaget som praktikant när han studerade till fordonstekniker på Tullängsskolan. Rejmes och gymnasieskolan har ett samarbete där man håller kurser och erbjuder också praktikplatser för eleve

Reza Khezrollah trivdes bra och bestämde sig för att söka jobb som tekniker på Rejmes. Nu har det gått åtta år sedan han blev en del av teamet.

– Jag trivs jättebra. Idag arbetar jag mycket med data i form av bland annat felsökningar, men jag utför även reparationer och service. Jag lär mig nya saker hela tiden. Alla som arbetar här får regelbundet gå utbildningar för att vi ska följa med i utvecklingen i branschen, berättar han.

– Jag kände mig välkommen och alla kollegor var trevliga och hjälpsamma. Jobbet som tekniker är inte som det var förr. Det är inte smutsigt och fyllt av tunga lyft som sliter på kroppen, säger han.

Reza Khezrolla, servicetekniker och Gustav Alm, servicemarknadschef, båda Rejmes Örebro.

Reza Khezrollah trivdes bra och bestämde sig för att söka jobb som tekniker på Rejmes. Nu har det gått åtta år sedan han blev en del av teamet.

– Jag trivs jättebra. Idag arbetar jag mycket med data i form av bland annat felsökningar, men jag utför även reparationer och service. Jag lär mig nya saker hela tiden. Alla som arbetar här får regelbundet gå utbildningar för att vi ska följa med i utvecklingen i branschen, berättar han.

– Om du funderar på ett yrke där du garanterat får jobb är tekniker helt rätt val. Det är är en framtidsbransch, säger Gustav Alm.

Denna text är en text producerad av Bonnier News Brand Studio.