SUV är bilen som passar alla

2024-05-30

Rejmes Begagnat

Rätt bilval är ett personligt och viktigt beslut. Om du letar efter en bil som kan göra allt, kan en SUV vara precis vad du behöver. Denna populära biltyp passar alla – från storfamiljer till äventyrslystna individer och allt däremellan.

Familjens bästa vän och äventyrskompis

För familjer erbjuder SUV rymlighet och säkerhet för både långa resor och vardagslivet. Tänk dig att packa in hela familjen för en långhelg i fjällen, utan att behöva kompromissa på bekvämligheten. SUV är som en magisk ryggsäck – det finns alltid mer plats!

Benny Almén, vår SUV-expert på Rejmes, förklarar:

– Oavsett din livsstil eller behov är SUV en mångsidig och attraktiv bilmodell som kan anpassas till olika situationer. Så när du letar efter din nästa bil, överväg en SUV – pålitlig och robust för dina äventyr och vardagsresor.

Fördelarna med SUV:

 1. Rymlighet ochkomfort
  SUV är populära bland tjänstebilsförare tack vare deras praktiska egenskaper, rymlighet, komfort och stil. Dessa bilar är det perfekta valet för både jobb och fritid. För stadsbor erbjuder SUV fördelarna med hög sittposition, vilket ger bättre sikt över trafiken, samt generöst med utrymme för shopping och mycket packning.
 2. Hög sittposition och trygghet
  Den högre sittpositionen ger föraren en bättre överblick över vägen och en ökad känsla av trygghet. Tänk dig att kunna se över alla små bilar framför dig i rusningstrafiken – det är som att ha en privat utkiksplats mitt i stan!
 3. Fyrhjulsdrift och terrängkapacitet
  Många SUV:ar är utrustade med fyrhjulsdrift, vilket gör dem kapabla att hantera olika vägförhållanden och terräng, inklusive dåligt väder och ojämn mark. Så, oavsett om du ska ta dig an en snöig vinterdag eller en lerig skogsväg, är din SUV redo för utmaningen.
 4. Säkerhet och robusthet:
  Tack vare sin större storlek och robusta konstruktion ger SUV ökad säkerhet för passagerarna vid kollisioner. Det är som att köra runt i en rullande fästning – trygghet på fyra hjul!

Några saker att tänka på

 • Högre bränsleförbrukning
  SUV tenderar att ha högre bränsleförbrukning jämfört med mindre bilar, vilket kan leda till högre driftkostnader över tid. Men tänk på det som priset för all den extra kapaciteten och kraften.
 • Storlek och Manövrering
  SUV är vanligtvis större och svårare att manövrera och parkera än vanliga personbilar, särskilt i trånga stadsmiljöer och på trånga parkeringsplatser. Men oroa dig inte, du kommer snabbt att vänja dig!
 • Pris och budget
  Inköpspriset för en SUV kan vara högre än för en vanlig personbil, vilket kan vara en nackdel för personer med lägre budget. Men kom ihåg, du får mycket bil för pengarna!
 • Försäkring och service
  Försäkringspremier för SUV kan vara högre än för mindre bilar på grund av deras större värde och potentiellt högre skaderisk. Dessutom kan service- och underhållskostnader vara högre på grund av deras större storlek och komplexitet. Men tänk på det som en investering i säkerhet och prestanda.

Med allt detta i åtanke är det viktigt att fundera över både fördelarna och nackdelarna med att äga en SUV innan du bestämmer dig. Men om du letar efter en bil som kan ta dig vart som helst, när som helst, är en SUV svår att slå. Lycka till med ditt bilköp, hälsningar, Benny!

Populära SUV:ar

På Rejmes finns det många SUV:ar att välja på. Du kan välja olika drivlinor: bensin, diesel, hybrid eller 100 % el.

 1. Volvo XC60
 2. Volvo XC40
 3. Dacia Duster
 4. Renault Captur

Populära SUV:ar

På Rejmes finns det många SUV:ar att välja på. Du kan välja olika drivlinor: bensin, diesel, hybrid eller 100 % el.

 1. Volvo XC60
 2. Volvo XC40
 3. Dacia Duster
 4. Renault Captur

Begagnade SUV:ar i lager

Norrköping - Lindövägen

Dacia Duster II 4x2 1,0 TCe 90 Drive Edition

2021 / 5674 mil / Bensin
129 000 kr
2 575 kr /mån
XC60 D4 Momentum Edition image
Valdemarsvik

Volvo XC60 D4 Momentum Edition

2020 / 10862 mil / Diesel
264 000 kr 274 800 kr
5 270 kr /mån
Åtvidaberg

Volvo XC90 D5 AWD Inscription 5-säten

2018 / 14959 mil / Diesel
364 800 kr
6 094 kr /mån
XC60 T6 AWD R-Design image
Finspång

Volvo XC60 T6 AWD R-Design

2020 / 11952 mil / Bensin
369 000 kr 384 800 kr
6 149 kr /mån