
Rätt lösning för företagets bilar
Alla företag har olika behov när det kommer till fordon. Därför hjälper vi er att hitta en finansieringslösning som passar just er verksamhet – oavsett vilka av våra bilmärken och modeller ni väljer.
Enkelt och förmånligt att leasa
Funderar du på att skaffa företagsbil? Då är leasing antagligen det mest ekonomiskt fördelaktiga eftersom halva momsen oftast kan dras av på leasinghyran. Vi hjälper dig att hitta en lösning som passar just dina behov, så att du kan fortsätta köra i tjänsten och lägga fokus på din verksamhet.
Volvo Business Lease
Det här är den perfekta paketlösningen för dig med upp till 20 företagsbilar. Teckna avtalet på upp till tre år, slipp ekonomiska överraskningar och välj Volvo från vårt breda modellprogram. Det mesta ingår och vi tar hand om administrationen. Fördelar:
Rörlig ränta
50 % momsavdrag på leasingavgiften
Serviceavtal
Fördelaktig försäkringspremie hos Volvia
CarPay Businesskort som ger dig flera förmåner
Översikt i CarPayappen
Allt samlat på en faktura
Inga avi- eller uppläggningsavgifter
Volvo Billeasing
Billeasing är för dig som vill ha en trygg, enkel och skattemässigt förmånlig lösning. Du kan på ett smidigt sätt finansiera företagets Volvobilar utan att behöva binda kapital eller belasta kredit. Vi erbjuder både finansiell och operationell leasing. Fördelar:
Rörlig ränta
50 % momsavdrag på leasingavgiften
Fördelaktig försäkringspremie hos Volvia
Serviceavtal
CarPay Businesskort – flera förmåner och alla kostnader samlade
Polestar Finansiell Leasing
Polestar Finansiell Leasing är en trygg, enkel och förmånlig lösning där du kan finansiera företagets fordonsbehov utan att binda kapital eller belasta kredit. Du får andra fördelar som till exempel en fördelaktig premie via Polestar Insurance om du väljer till försäkring. Med CarPay Businesskort får du en översyn av bilkostnader med tydlig redovisning per kort och bil. Fördelar:
50 % momsavdrag på leasingavgiften
Fördelaktig försäkringspremie hos Polestar Insurance
CarPay Businesskort – flera förmåner och alla kostnader samlade
Ziklo Företagsleasing
Ziklo Företagsleasing är för dig som vill ha en trygg, enkel och förmånlig lösning. Du kan på ett smidigt sätt finansiera företagets fordon utan att behöva binda kapital eller belasta kredit. Vi erbjuder både finansiell och operationell leasing. Fördelar:
50 % momsavdrag på leasingavgiften
Förmånlig försäkringspremie
Alla kostnader samlade med CarPay Businesskortet
Serviceavtal

Har ni en fordonsflotta?
Alla företag har olika behov när det kommer till bilarna. Tillsammans med vår partner, Ziklo Fleet Services, erbjuder vi alla våra bilmärken via fleetlösningar. Vi hjälper till och anpassar leasingen efter era behov, oavsett hur många fordon ert företag behöver.
Allt du behöver veta om tjänstebilar
Visst är det spännande att skaffa ny tjänstebil? Men det kan vara klurigt att förstå alla specialord och siffror. Här hjälper vi dig att reda ut begreppen.
Kallas även prisbasbelopp. Detta används som grund för att beräkna värdet på din bilförmån (förmånsvärde). Prisbasbeloppet ändras från år till år. På Skatteverkets hemsida hittar du aktuellt belopp.
Du som får använda din tjänstebil privat har en beskattningsbar förmån. Värdet av denna bilförmån läggs på din lön, vilket ger dig högre skatt. Arbetsgivaren behöver även betala högre sociala avgifter. Här har Skatteverket en lista som visar hur bilförmånen beräknas utifrån nybilspris.
Företagets förhållningsregler för hantering av tjänstebilar. Det handlar till exempel om kostnadstak, regler för användning och parkering. Det kan även finnas regler som rör miljökrav, trafiksäkerhet och hur bilen ska hanteras på ett sätt som värnar företagets varumärke.
Oftast är det du som förare som betalar bränslet själv, för att sedan få skattefri ersättning från arbetsgivaren. Och om företaget betalar för bränslet? Då betalar du skatt på 120 % av kostnaden för bränsle, medan företaget betalar sociala avgifter på bränslet, med momsavdrag.
Ni kan även använda ett delat bränslekort. Då faktureras du som förare för det du kört privat, medan arbetsgivaren faktureras för det du kört i tjänsten.
Om utrustningen påverkar bilens funktion och överskrider det grundpris som Skatteverket har fått av generalagenten, då räknas den som extrautrustning i skattehänseende. Några exempel: Laddbox för elbil, automatlåda och vinterdäck. När förmånsvärdet ska räknas ut, inkluderar man priset för extrautrustningen.
Undantag: Reglerna för extrautrustning omfattar inte utrustning för kommunikation, utrustning på grund av sjukdom eller handikapp, alkolås eller elektronisk körjournal.
Om din tjänstebil endast används i arbetet, kallas den företagsbil. Privat körning är då begränsad till max 100 mil vid högst 10 tillfällen per år. Skulle du köra mer än så riskerar du att bli straffbeskattad.
Om du som anställd får använda tjänstebilen även för privata syften, kallas den förmånsbil. Då räknas den som en beskattningsbar förmån.
Har du förmånsbil kan du använda bilen även utanför arbetet. Då räknas den som en beskattningsbar förmån. Värdet av förmånen – förmånsvärdet – beräknas på 29% av basbeloppet. Till detta läggs en räntedel som baseras på priset på bilen multiplicerat med 70% av statslåneräntan plus en procentenhet, samt 13% av bilens pris. (Dessa uppgifter gäller från och med den 1 juli 2021).
Att köpa en miljöbil ger ett extra förmånligt förmånsvärde då ett schablonavdrag får göras.
Företagsleasing är ett smart och flexibelt sätt att ha bil i jobbet. Du binder inget kapital och får en fast månadskostnad – ofta med service och försäkring inkluderat. Efter leasingperioden, till exempel tre år, lämnar du bara tillbaka bilen. Företaget står för kostnaden och kan lyfta halva momsen.
Vid så kallad operationell leasing mot företag står leasingbolaget för risken i restvärdet, och månadskostnaden redovisas som en TCO (total cost of ownership).
Kallas även klimatbonusbil. Som miljöbil räknas bilar som släpper ut ett lägre CO2 per kilometer, eller kan drivas på gasbränsle (vätgas, metangas eller gengas) med undantag för gasol. Exakt hur mycket CO2 en miljöbil får släppa ut kan ändras.
Med en miljöbil blir förmånsvärdet extra gynnsamt. Detta då riksdagen har beslutat om ett schablonavdrag som görs beroende om bilen är elbil, laddhybrid, gas etc.
Skatteverket publicerar varje år nybilsprislistor här Skatteverkets listor över nybilspriser.
TCO står för Total Cost of Ownership. På svenska kallas det ibland livscykelkostnad eller innehavskostnad. Det är ett sätt att beräkna och prognostisera alla kostnader för ett bilinnehav: värdeminskning, kapitalkostnad, bränsle, service, reparationer, däck och övriga kostnader.
Prata med oss, så hjälper vi dig att räkna ut din TCO.
Ja, tjänstebil är en bil som du som anställd endast får använda i tjänsten. Privat körning är begränsad till max 100 mil vid högst tio tillfällen per år. Skulle du köra mer än så riskerar du att bli straffbeskattad. Förmånsbilen får däremot nyttjas även privat, men då ska du som anställd betala förmånsskatt. Hur hög skatten blir bestäms av bilens förmånsvärde.
Bilens förmånsvärde ska motsvara den summa du som anställd sparar på att nyttja företagsbilen privat jämfört med att själv äga den. Om arbetsgivaren dessutom står för drivmedel för privata körningar ska även dessa beskattas.
Vi hjälper dig att räkna ut förmångsvärdet. Men du kan även själv räkna ut förmånsvärdet för en specifik bilmodell på Skatteverkets webbplats
Leasar du tjänstebilen hos oss får du ett komplett paket som gör vardagen lite enklare. Finansiering, försäkring, serviceavtal och Rejmes förmånskort och CarPay ingår – allt samlat och klart från start. Bara att köra igång.