Liten begagnad bil – en smart och smidig reskamrat

2024-05-31

Rejmes Begagnat

Fundera du på att köpa en liten bil? Kanske är det din första bil, eller en andrabil till familjen? Oavsett var i livet du befinner dig kan vi hjälpa dig att hitta rätt småbil för dina behov och din ekonomi. Små bilar är som små kompisar – lätta att ha med sig, alltid där när du behöver dem, och de får plats nästan överallt!

Aldina Husilovic, vår bilguide på Rejmes, delar med sig av sina insikter:

– Kör du mest i stan eller om du har begränsat parkeringsutrymme passar en liten bil perfekt. Småbilar erbjuder många fördelar att tänka på. För det första, bilarnas bränsleeffektivitet är oftast hög, tack vare mindre motorer, vilket kan betyda lägre driftkostnader på lång sikt, säger Aldina Husilovic.

Lätta att köra, lätta att parkera

Hon berättar också att bilarna är lättkörda, vilket gör småbilarna idealiska för trånga stadsgator och parkeringsplatser där större fordon kan ha svårt att passa in. Tänk dig själv, du kan glida in på en parkering där en SUV bara kan drömma om att få plats!

Små bilar – stora fördelar

 • Bränsleeffektivitet
  Småbilar är mästare på att hålla bränslekostnaderna nere. Med sina mindre motorer är de som små ekonomiska mästare på vägen. Tänk att kunna köra mer och tanka mindre – din plånbok kommer att tacka dig!
 • Lättmanövrerade
  Trånga stadsgator och snäva parkeringsplatser är småbilens naturliga habitat. De smiter in och ut ur utrymmen som större bilar bara kan drömma om. Ingen mer cirkling runt kvarteret på jakt efter en tillräckligt stor parkeringsplats!

Men, det finns några nackdelar att tänka på

 • Mindre utrymme
  Även om småbilar är perfekta för stadskörning och dagliga ärenden, kan de erbjuda mindre interiöra utrymmen. Om du ofta reser med flera passagerare eller behöver transportera stora mängder last, kan detta vara en utmaning. Men hej, det är en bra ursäkt för att resa lätt!
 • Stabilitet vid kollisioner
  Mindre storlek kan innebära mindre stabilitet vid kollisioner jämfört med större fordon. Det är något att tänka på, särskilt om säkerhet är en hög prioritet för dig.

Ägandekostnader – vad du behöver veta

När det gäller ägandekostnader är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer. Förutom inköpspriset måste du budgetera för försäkring, regelbunden service och underhåll, bränslekostnader och eventuella skatter och avgifter. Men här är den goda nyheten – småbilar tenderar att vara billigare att försäkra och underhålla.

Tips från Aldina

– Att köpa en liten bil kan vara ett klokt val, särskilt om du främst kör i stadsmiljö eller har begränsat parkeringsutrymme. Provkör flera olika modeller innan du bestämmer dig. Lycka till med ditt bilköp, hälsar Aldina!

Småbilar är ett utmärkt val för många förare. De är bränsleeffektiva, lättkörda och perfekta för stadskörning. Men precis som med alla bilköp är det viktigt att överväga dina specifika behov och prioriteter. Gör din research, provkör flera modeller och hitta den småbil som passar dig bäst. Välkommen till den lilla bilens stora värld!

Rejmes tipsar om småbilar

Våra mest populära bilmärken och modeller att välja på när du ska köpa en liten bil:

 1. Renualt Clio
 2. Dacia Sandero
 3. Renault Zoe

Rejmes tipsar om småbilar

Våra mest populära bilmärken och modeller att välja på när du ska köpa en liten bil:

 1. Renualt Clio
 2. Dacia Sandero
 3. Renault Zoe

Begagnade småbilar i lager

Askersund

Kia Rio 1.2 CVVT GLS 84 hk

2015 / 7274 mil / Bensin
97 100 kr
2 476 kr /mån
Askersund

Renault Clio 1,2 16V Komfort Ph2 5-d

2003 / 8883 mil / Bensin
35 100 kr 39 100 kr
1 593 kr /mån
Hallsberg

Renault Clio IV PhII Energy TCe 90 Intens 5-d

2019 / 4789 mil / Bensin
134 800 kr
2 691 kr /mån
Rio image
Norrköping - Lindövägen

Kia Rio

2019 / 4929 mil / Bensin
149 500 kr 154 500 kr
2 985 kr /mån