Beställde Renault Megane 100 % electric först av alla

2022-10-18

Renault

För drygt 2,5 år sedan blev Tomas Berggren först med att få nya Renault Zoe levererad. Nu är han först igen. Tomas beställde sin nya Renault Megane E-Tech 100 % electric först i Sverige och nu har han äntligen fått sin bil!

Tomas driver ett utbildningsbolag, We Teach IT, som gör att han reser mycket i tjänsten.
–2017 köpte jag min första elbil, en Renault Zoe, det blev ett bra beslut både för miljön och företagets ekonomi. I januari 2020 hämtade jag den nya versionen. Det blev faktiskt den första som levererades inom Rejmes, säger Tomas stolt.

I oktober 2022 var det dags igen, den tredje elbilen, Renault Megane som hämtades hos Jimmy Lock Jacobsson i Åtvidaberg.

”Mina tidigare två Zoe var blåa, precis som min Megane cabriolet. Att den nya bilen också skulle vara blå kändes självklart.”

Nuvarande Zoe blev ett stort lyft mot den föregående. Större motor, större batteri och snabbladdning har gjort det lättare att åka längre resor.
–Tankarna på en lite större bil för t.ex. fjällsemester startade. Utan takbox och dragkrok har det varit vissa begränsningar även om vi åkt fyra personer till Sälen utan större problem i Zoe. När ryktet om nya Megane som elbil kom blev jag väldigt intresserad, säger Tomas.

Lång väntan

Efter att ha läst allt som går att läsa, besökt sin Renaultsäljare på Rejmes hade Tomas bestämts sig, en Renualt Megane E-Tech 100 % electric ska han ha.
–Jag ville köpa direkt utan att vare sig sett den på riktigt, provsuttit eller provkört. Jag blev faktiskt först i Sverige med att beställa den, det känns extra bra säger Tomas stolt.

Väntan blev lång på sin metallicblå Megane electric. Tomas berättar att färgvalet var enkelt.
-Mina tidigare två Zoe var blåa, precis som min Megane cabriolet. Att den nya bilen också skulle vara blå kändes självklart.

Vad skiljer Zoe och Megane åt?

– Jag saknar fortfarande fyrhjulsdrift men vi får väl se vad som händer framöver. Måttmässigt är Megane E-tech electric både längre och  bredare, den har också möjlighet till lastbågar på taket och får dra 900 kilo på dragkroken. Det är riktig bra!

Det är Renault som gäller för Tomas, både privat och i företaget som numera också köpt en eldriven Kangoo.
– Med den hjälp och alla service jag fått av alla inblandade hos främst Rejmes i Åtvidaberg är mitt val enkelt när det är dags att byta bil, avslutar Tomas.

 

Fakta Renault Megane E-Tech 100 % electric

  • Motor: 160 kw, 220 hk
  • Räckvidd: 470 km enligt WLTP
  • Snabbladdning: upp till 300 km räckvidd på 30 min