Först ut med nya Renault Zoe

2020-02-25

Renault

Sedan 1988 har Tomas Berggren varit kund på Rejmes i Linköping och Åtvidaberg. Bilarna har varierat mellan Volvo och Renault, men det är främst servicen i verkstäderna som gjort honom trogen.

–Konceptet med personlig servicetekniker är en trygghet. Både Tommy Torin och Pelle Haglund har gjort ett fantastiskt jobb genom åren. Att återkomma till samma person med bilen varje år gör att teknikern har klart bättre kännedom om bilen. Det skapar också en värdefull relation mellan mig, min personliga servicetekniker och bilen, säger Tomas.

Tomas driver ett utbildningsbolag, We Teach IT, som gör att han reser mycket i tjänsten.
–2017 köpte jag min första elbil, en Renault Zoe, det blev ett bra beslut både för miljön och företagets ekonomi. I januari 2020 hämtade jag den nya versionen hos Marcus i Åtvidaberg. Det blev faktiskt den första som levererades inom Rejmes, säger Tomas stolt.

–En laddning tar mig till Örebro tur och retur, en resa på ca. 25 mil. Jag tror inte att elbil passar alla, men om du planerar din resa och håller koll på var du hittar laddstationer funkar det jättebra att åka ännu längre resor.

Nya Renault Zoe, som är en helt ny bil imponerar på Tomas, framförallt den utökade räckvidden och möjligheten att snabbladda. Han berättar också att det märks att bilen är utvecklad som elbil från grunden eftersom kvarlevor från bilar med förbränningsmotorer saknas.

–Helt ärligt, hur många längre resor gör du på ett år? De flesta åker kortare sträckor och då fungerar en elbil perfekt. Många skrattade åt mig när jag berättade att jag skulle åka elbil till Sälen. Visst, det krävs framförhållning och en del planering men det gick, skrattar Tomas.

Finns några nackdelar med Zoe?
–Ja, helljuset är svagt, men det löste jag genom att låta Rejmes montera en ljusramp. På önskelistan till nästa Zoe har jag skrivit fyrhjulsdrift, då blir den komplett, säger Tomas.

 

Fakta Renault Zoe

  • Motor: R135, 135 hk
  • Batteri: 52 kWh
  • Räckvidd: 385 km enligt WLTP
  • Snabbladdning: upp till 150 km räckvidd på 30 min
  • Laddbox hemma: hel laddning under 9 h