Rejmes bygger ny lastvagnsanläggning i Linköping

2021-02-03

Fastighet

Lastvagnar

Fastighets AB Tage Rejme bygger en ny lastbilsverkstad med tvätthall och tankstation i Linköping. Satsningen uppgår till omkring 150 miljoner kronor.

Det är på tomten Östra Malmskogen 1:24 i Torvinge som Fastighets AB Tage Rejme smäller upp den nya lastbilsverkstaden med åtta så kallade fullängdsskepp på vardera 36 meter, tvätthall och drivmedelsstation.

Huskroppen mäter närmare 5 000 kvadratmeter och kommer att uppföras med stort fokus på miljö och hållbarhet.

Koncernens fastighetschef Roger Bergehed lyfter till exempel fram att anläggningen till vissa delar kommer att drivas med hjälp av en egen solenergianläggning och bergvärme.

– Det kommer också att bli ett antal laddstationer för eldrivna lastbilar, säger han under ett besök vid den aktuella adressen där det redan i april kommer att rulla in grävmaskiner för att ta itu med de inledande markarbetena.

Enligt Gunnar Sanderup, koncernchef Tage Rejmes bil AB, räknar man med en byggtid på cirka 18 månader och att den nya lastbilsverkstaden kommer att stå klar fört invigning under det fjärde kvartalet år 2022.

– En modern enhet som ligger helt rätt geografiskt med närhet till E4 och i övrigt bra transportvägar. Vi ser verkligen fram mot att bygga nytt i Linköping som är en oerhört expansiv stad med allt vad det innebär, säger han och förklarar att man ännu inte bestämt vad som ska hända med den gamla lastbilsverkstaden på Stångebro där de sammanlagda ytorna uppgår till cirka 2 200 kvadratmeter.

– På Stångebro har vi lagt tonvikten på pv-sidan och det är fullt möjligt att lokalerna för lastbilarna, när vi tömt dem, kommer till användning även för personbilarna i någon form.

– Vi är inte riktigt klara med hur vi tänker där.

Fastighetschef Roger Bergehed och koncernchef Gunnar Sanderup på besök i Torvinge där Rejmes bygger en ny lastbilsverkstad för omkring 150 miljoner kronor. Foto: Pelle Johansson

Att Linköpings kommun planerar för en framtida dragning av ostlänken och ett nytt resecentrum på Stångebro/Kallerstad och att man därmed är intresserad av den tomt som Rejmes är i besittning av är inget som Gunnar Sanderup och Roger Bergehed funderar närmare på.

– Vi har inga andra planera än att fortsätta vår verksamhet på Stångebro. Vi koncentrerar oss nu på den nya lastbilsverkstaden i Torvinge och utvecklingen där. Vi har gjort en liknande satsning i Örebro och snart är också Nyköping på gång, säger Bergehed och fortsätter:

– Men självklart, dyker det upp en tomt som vi bedömer vara rätt för oss är vi inte ovilliga att titta närmare på ett sådant förslag. Men det är inget ärende som prioriteras av oss för tillfället.

Text och bild: Corren.se